.


Dossier Radio Penelope Den Haag
Pagina
[ 1 ]_ [ 2 ]_ [ 3 ]_ [ 4 ]_ [ 5 ]_ [ 6 ]_


Het station is in 1979 opgericht door de broers Edu en Peter v.d. Hoeven

De naam PenelopeDe radiopiraat (vrije radio)Het haags hoofdkwartier van Penelope Radio.De familie


Luister naar een fragment.
De Doelgroep
Penelope bracht het geluid van een jongerencultuur. Liefhebbers van dansmuziek. Vooral disco en italo.

Het Format
Penelope was geen nieuws, talk, sport en informatiestation maar een 100% muziekstation. Het was een radiostation met een vette sound, veel import dansmuziek en voor die periode redelijk trendy. We maakten onze eigen hits. Het station had een jong en rebels imago. De aanpak was anders. Niet gelikt. Had Penelope een format? Wat vast stond was de uuropener, geen reclames, veel nieuws over nieuw uitgebrachte muziek met afkomst van het label met een eigen inbreng van de dj's. De d.j.'s bij Penelope bepaalden het format. Tegenwoordig is dat anders en zijn dj's onderdeel van het radioformat. Alles is strak georganiseerd. Bij Penelope was dat anders. Iedereen kon z'n eigen smaak draaien. Het zorgde voor creativiteit en originaliteit. En ook enorme verschillen per uur. Stempels werden er niet gedrukt door dj's. De muziek stond vooral centraal, en we hadden een hekel aan megageouwehoer.

Radio en dansmuziek
Penelope liet niet alleen muziek horen, maar "maakte" ook muziek. Een duidelijke invloed had deze radiozender bijvoorbeeld op de muzieksoort, die de geschiedenis inging als Italo; Italiaanse discomuziek. Veel italo's en disco import uit Canada en de Verenigde Staten kregen dankzij zenders als Penelope de nodige bekendheid zoals Dan Harrow en Lime. Penelope had de functie van een Tip Parade. Het station draaide veel deejaytips en andere nieuwe releases, zodat de nieuwe platen ook uitgebreid aandacht kregen onder de luisteraars. Deze air play zorgde vaak voor een run naar importzaken zoals Elpee top 100 aan de Weimarstraat in Den Haag. Alhoewel Penelope disco draaide waren de deejays geen discothekendeejays. Ze kwamen niet uit het clubcircuit zoals de housedeejays vandaag de dag.

Verdraaischijf

Verdraaischijf De nummer 1 tipplaat van de deejays kreeg het predikaat De Penelope Verdraaischijf mee.
De Verdraaischijf was onze versie van de Alarmschijf en de uuropener van elk programma. Het was pure promotie van een maxi-single.
Peter het hoofd van Penelope radio
Rond 1979 begon Peter als Dj Bert van Ockenburg en presenteerde op geheel eigen style 'de kater show' zoals hij het presenteerde, dat was leuk en gezellig, zo'n top presentatie hoort men hedendaags helaas niet meer...

De Kater Show met BertvOckenburg

Luister zijn 2 uur durend presentatie
  de kater show uit jan.1981.
  door ingekort muziek, is de
totale luister tijd 1u17min.
later in 1981 veranderde Peter zijn Dj naam naar Bert81.
Edu Technicus en Dj
Als Dj Eric Power verzorgde zijn programma De Power Show in de avond

tussen 20:00 en 22:00 uur, De platen die hij draaide liep ver uiteen met een uur disco, of easy, funk/soul of een uur Rock. Ook beheerde Edu de jingles die hij creërde en verzamelde.

Eric Power's Powershow
Luister naar een fragment.

Rene Putting
Als Dj presenteerde hij het Mr.Put show en draaide hij disco en Top40 muziek. Zijn aan en afkondigingen waren bijzonder vrolijk, René had vaak nieuwe ideeën en samen met Edu namen zij nieuwe jingles op, die door René was ingesproken.
Helaas hebben we geen opname van zijn presentatie, maar wel wat losse opnamens van hem, je hoort ook Mini Bert, ingesproken door BervO.
Luister naar een fragment.

Snel verder naar volgende fragmenten
De Zend Piraten van Den Haag
fragmenten van import disco '79-'82

Luister naar import muziek fragmenten van toen (mp3) Dit waren overigens ook hits die we in de discotheek Marathon hoorden.

Luister naar een fragment
:: PETER JACQUES BAND - Counting On Love, Fly With The Wind, Walking On Music :: HARRY THUMAN - Underwater :: LIME - Your Love :: VIVIËN VEE - Give Me A Break :: POUSSEZ - Come On And Do It :: VOYAGE - Discotch :: SUNBELT - Spin It :: THE BOMBERS - Get Dancing :: VOYAGE - Souvenirs :: KATMANDU - I Wanna Dance :: LIPPS INC - Funkytown :: McFADDEN & WHITEHEAD - Ain't No Stoppin Us Now :: SYLVESTER - You Make Me Feel :: BOYS TOWN GANG - Disco Kicks :: LIQUID GOLD - Dance Yourself Dissy :: FREDDY JAMES - Get Up And Boogie :: WARRIORS Willie & The Hand Jive :: EASY GOING - Fear :: MACHO I'm A Man :: BOYS TOWN GANG - Can't Take My Eyes Of You :: PATRICK COWLEY - Megatron Man :: NIGHTLIFE UNLIMITED - Be Yourself, Preams And Prums :: MOUZON'S ELECTRIC BAND - Everybody Get Down :: KATMANDU - The Break :: EASY GOING - Baby I Love You :: KATMANDU - Don't Stop Keep On ::
Zend lokatie het Zonneoord

vanuit de zend lokatie het Zonneoord werden de programma's vaak live gepresenteerd.
Elk weekend kwamen Dj's bij elkaar


Elk weekend kwamen Dj's bij elkaar op het Zonneoord, vaak werd er vanuit die lokatie ook uit gegaan naar de Discotheek 'de Marathon'Wat een tijd was dat, 1978-83, herinneringen van de Marathon,
lees verder...en reageer ook...op,
www.mauricehayes.com
Devine 1982
De platenleveranciers
Emiel Noordhoek had contacten met platenleveranciers. Met name Break Records in Katwijk. Deze zorgden voor promotiesingles en maxi's. Uit dit materiaal zochten we naar ons inziens de beste platen uit en die draaiden we dan (air play). Bekende promo's waren producten van Divine en Goldie Alexander. Verder konden wij als Penelope de gewone releases tegen inkoopprijs kopen. Break Records was voor ons een groothandel met een aantal artiesten waarvan zij de Nederlandse rechten hadden voor het uitbrengen van platen. Divine was daar de grootste van. Dankzij promotie van Penelope is Divine ook landelijk doorgebroken. Eerst draaiden we `Native Love'. Daarna hadden we een deal gesloten met Break Records om de wereldprimeur te krijgen voor `Shoot your Shot'. Deze maxisingle werd Verdraaischijf. Radio Stad Den Haag was hierover not amused. Dit station had de hoop dat zij de 1e rechten kreeg voor deze primeur. Verder wisten we via Break Records om een interview te regelen met Divine


Devine YouTube video clips...
DIVINE - I'm So Beautiful
DIVINE - Native Love Step By Step
DIVINE - Native love (lowQC)
DIVINE - Shake it Up
DIVINE - Walk Like A Man
DIVINE - You Think You`re A Man
DIVINE - Megamix (Hot Tracks) Part 1


Ruud Ros heeft een interview van 1 uur lang gemaakt dat destijds werd uitgezonden op Penelope. Het interview is gehouden op zaterdag 20 november 1982 in een hotel in Amsterdam. Ronald Verheij zorgde voor de opnametechniek. Dankzij Break Records en deze stunt scoorde Penelope ook goed bij de luisteraars. Dit interview is ook op papier verschenen. Willem de Zwijger zorgde voor de vertaling. Divine vertelde dat hij als artiest gestart is bij de film. Hij had enkele rollen in Gay-films waar hij speelde als dikke dame (Travestiet). Hierna is hij gaan zingen onder leiding van Bobby Orlando. Zijn eerste single was `Born to be cheap'. Daarna volgde zijn hits. Hij vertelde ook over zijn succesvolle optreden in de Marathon. Het interview met Divine is ook gebruikt voor het landelijke magazine DJ Service. Van Divine hebben we ook 2 videoclips ontvangen van `Native Love' en `Shoot your Shot'. Deze clips werden niet uitgezonden op TV omdat de omroepen het te ordinair vonden. Platen werden ook ingekocht bij importzaken als LP top 100 aan de Weimarstraat (Valkenbos) en Rhytm Import in de Nieuwstraat (Centrum) in Den Haag. Penelope draaide veel import en had veel primeurs. Wij draaiden bijvoorbeeld de 12" van Madonna (Lucky Star) nog voordat Hilversum (twee jaar later) Madonna ontdekte.

Lees verder...
Devine


Download Devine mp3
1 Shoot Your Shot 6:28
2 Shout It Out 3:23
3 Native Love 3:59
4 Love Reaction 5:36
5 Divine Madness 5:36
6 Kick Your Butt 5:26
7 Alphabet Rap 6:01
8 Shout It Out (Montreal Remix) 6:03
9 Shake It Up 5:49
10 T-Shirts & Tight Blue Jeans 3:58
11 Love Reaction (Calypso Version) 4:24
12 Native Love (Remix 1984)


 
 


Emilio Plaza
Info over de FSG-3, MG35, MG25 en de Mediaplayer 3.
Maak zelf een Webserver of Proxyserver Top sites met html, xml, css, javascripts, vbscripts dhtml asp en veel meer Webtalen

Muziek
Re-lime-d en Remixed door Emile Noordhoek; info over diverse mixen en remixen van Lime Your Love labels, Matra Records CAN., Prism Records US en Polydor Holland
Disco Artiesten info over; France Joli, Gino Soccio, The Rockets, Lime, Jacques Fred Petrus (Peter Jacques Band).
Disco Mix en Remix info van A tot Z labels; Time Records Italy, Face Record Productions, Downtown Records Italy en meer...
Italo Disco, veel info over Italo Disco rond 1979-1988
Greek music
Vakantie in Griekenland; een verslag van Emilio met heel veel foto's en veel info te lezen.
www.zuidwestnieuwsonline.nl
www.teleweer.nl
www.haagsecrimesite.nl
15-mei-2005 Suze uit: Amsterdam
Hallo allemaal, Ik heb de laatste tijd het gevoel dat ik weleens erg heftig zou kunnen reageren op sigaretten(rook?). Ik heb zelf een tijdje wat meer gerookt en de laatste tijd duidelijk minder, maar ik heb het idee dat mijn huid steeds gevoeliger wordt door het roken, roder en rare pukkeltjes (uitslag) die soms opkomt en andere keren weer compleet weg is. Verder voelt mijn huid ook eerder warm aan. Is dit iets dat inderdaad te maken zou kunnen hebben met roken of eerder iets anders? Zijn er andere mensen op dit forum met soortgelijke klachten? Allergisch voor sigaretten(rook))? www.allergieplein.nl-klik hier!
Henk 62 jaar, Altijd in het voorjaar heb ik een uitbraak van psoriasis. Daarom was ik er als de kippen bij jullie magnesiumzout te gaan toepassen.De flakes zijn handig in gebruik en het werkt ook nog prima. Voor mij alle reden om juist dit zout te blijven gebruiken
klik hier-http://www.zechsalmedical.nl/
Flyers
Regelement
Deze site bevat links naar andere websites. Wij wijzen u erop dat u, als u op één van deze links klikt, naar een andere website wordt doorgestuurd waarover Penelope-radio.com geen controle heeft. Penelope radio accepteert geen aansprakelijkheid voor gegevens die verkregen worden van websites waarover wij geen controle hebben.
Copyright 2007 peneloperadio Design edhoeven