Penelope Top 100

1984
Dossier Radio Penelope Den Haag.
Penelope, het eerste underground stereostation in Den Haag.
Penelope Story Pagina:
Een greep dansplaten uit de discotheek van Penelope Radio.
Artist
Title
Naast Disco draaide Penelope ook Italo's.
In Den Haag is Italo zo'n beetje 'groot' geworden. Penelope draaide italo's al voordat de 'I venti d'azzuro' van Marcel v.d. Belt (Marcello is zijn nickname) in 1986 werd gelanceerd via Radio Stad Den Haag. In het begin draaide Penelope disco muziek uit Italië of met Italiaanse invloeden. Het begrip Italo werd pas in 1983 gelanceerd door de Duitse platenmaatschappij " ZYX " die het dubbelalbum uitbracht uit de serie 'Best of Italo Disco'. Eigenlijk is er altijd Italo geweest. Het werd alleen niet zo benoemd. De Italiaanse Disco was er al dankzij mensen als Fred Petrus (Peter Jacques Band) die grote hits had met o.a. 'Walking On Music'. Ook La Bionda (site in opbouw) had een grote hit met 'One For You, One For Me' (1978). En natuurlijk mensen als Mauro Malavasi, Claudio Simonetti waren grootheden. Acts als Macho (I'm A Man), Revanche (Music Man), Tantra (Hills Of Katmandu), Vivien Vee (Give Me A Break), Harry Thuman (Underwater), Diana Est (Tenax), Gary Low (You are a danger), Bo Boss (Tequila) zorgde voor een typische discomuziek die later ontwikkeld zou worden als de Italosound. Voor Penelope was 1983 zo'n beetje het hoogtepunt op het vlak van de italo's. Dat had te maken met de zomerhits van Ryan Paris en zijn 'Dolce Vita' en Righeira en 'Vamos A La Playa'. Alle Nederlandse vakantievierders (waaronder de Penelopemedwerkers) in Spanje en Italie kwamen terug met deze hits naar Nederland. Deze platen veroverde Penelope die voor de air play zorgde in Den Haag. Na de hete zomer van 1983 was de italo niet meer te stoppen. Ook wereldwijd werden grote hits gescoord door Fun Fun, Gazebo, Valerie Dore, My Mine, Zinc en P. Lion.
Hieronder een aantal Penelope hits:
Artist
Title
Luister en kijk naar...
Patrick Colby - Mandrill
meer komt nog... tijdens nieuwe updates op deze site
Penelope Dj, Emile Noordhoek
Emile Noordhoek was ook bekend van o.a. het mixen en remixen van platen. Artiesten als Lime maakten gebruik van zijn kunsten. Hieronder een foto met dankwoord aan Emile van Denis en Denyse Lepage. De mensen achter de Discokraker Lime. Zijn site, Emilio plaza vind je hier onder.

www.mixcloud.com/deejaysark: Disco Club Volume 4. `Cara A`. 1984. Mezclado por Peter Slaghuis & Emile Noordhoek. Break Records.

Emile Noordhoek op Google+
Lime from Matra Records LTD Emile Noordhoek op facebook

Voor de Lime lief hebbers hebben we wat muziek staan op YouTube80s pagina en hier nog een Discography en.Wiki Lime Band met jaar data informatie Albums Songs enz.
Pas na het stoppen van Penelope werd Italo echt groot.
Toch was het in de Penelope-periode dat volgens ons de lekkerste Italo's werden gemaakt en bij ons gedraaid.
Meer informatie met links zie je rechts van deze pagina.
Stap-avonden naar discotheek de Marathon
Oh, oh, Den Haag, mooie stad achter de Duinen....
En daarna stappen in de Marathon.
Net zoals zoveel Hagenaars gingen ook de Penelope medewerkers stappen in de legendarische bar-dancing centrum 'Marathon' (ook wel de Mar genoemd) aan de Wijndaelerweg in Kijkduin. De Marathon is 25 jaar lang zo'n beetje de enige echte discotheek geweest in Den Haag. Hele generaties zijn groot geworden in deze beroemde discotheek van Frans Winterswijk. Dat waren nog eens tijden. Vooral de zaterdagavonden waren berucht.
Om een uurtje of 11 richting de Mar wandelen of met bus 129. In de Mar aangekomen gelijk door naar de WC om even in de spiegel te kijken of alles nog op z´n plaats zat. Daarna een rondje lopen om te kijken wie er allemaal waren. Op de dansvloer zag je de meiden met zoals dat toen hoorde met het tasje op de grond.
De avond werd gestart met Martin Circus en Ite Missa Est (de Marathon tune) en afgesloten met en.wikipedia.org Meer info over Grace Jones
YouTube:Grace Jones en La Vie en Rose.
Fans of Grace Jones
Grace Jones Style-icon
images.google Grace Jones
The World Of Grace Jones

De TL-buizen gingen aan. Dat was schrikken.... Even snel een gulden pakken voor de portier (dat was vaak Ben).
Daarna nog even snacken bij Thierry´s Place.
Those where the days... Ook toen al kwam je niet binnen op gympen.
Ben en zijn mannen hadden aan de deur de zaak onder controle. Er zijn veel mooie herinneringen aan die tijd, zoals;
de Midsummernight party,
de live optredens rond kerst,

de Miss en Mister Marathonverkiezingen en natuurlijk
de nieuwjaarsreceptie.
De dj's waren, Eric Benjamin
en Rens v.d. Mar
.
lees hier meer over de Marathon verhalen Hyves Miss Marathon verkiezing...
Youtube Kanaal van meh1965 veel over marathon video fragmenten.


Ook hier onder hebben we er 9 gesellecteerd kijk naar
Miss en Mister Marathon verkiezingen 1987

deel 1 tot en met 9, goed voor rond anderhalf uur kijk plezier
Miss en Mister deel 1
Luister ook via het volgende link naar Fragmenten van mixen uit de Marathon
Mixbanden en gewone banden te koop
In 1983 is Penelope begonnen met de verkoop van de hits van Penelope. Deze banden werden in de studio van Tom Bakker gemaakt. Het waren vaak kopieën van radio uitzendingen of gedeeltes daaruit. In het begin waren er verzoektapes vergelijkbaar met de TOP40 bandjes in de snackbar. Ze werden op bestelling verkocht of gingen mee met militair Willem de Zwijger in de Plunjebaal naar LIMOS Nijmegen en Schoppingen (Duitsland).
Radio Penelope 5 jaar (het 1e lustrum)
In 1984 bestond Penelope 5 jaar. Dit 1e lustrum moest met onze luisteraars gevierd worden. Besloten werd om samen met de Kreade een groot feest te vieren. Zes maanden voor het feest werd al begonnen met de voorbereiding. Ed Kalter van de Kreade en het Penelope Team werkten alle ideeën uit. Nadat de programmering rond was werd gewerkt aan promotie en aan de kaartverkoop. Posters, flyers en een promo op de radio moesten zorgen voor bekendheid van het feest. Dit had succes. Ruim voor het feest waren alle 650 kaarten verkocht. Daarmee was het voor veel luisteraars sorry maar we zijn uitverkocht. Op de avond zelf hebben we zo'n 200 mensen aan de deur moeten weigeren omdat ze geen kaart hadden. Achteraf gezien hadden we met gemak een grotere locatie vol kunnen krijgen.

Op vrijdag 26 oktober 1984 was het zover. Al om 12.00 uur in de middag werd begonnen met de opbouw. In de grote zaal werd alles opgesteld. Er was een podium voor de live acts en een corner voor de drive in show. Een drive in waarvan de techniek verzorgd werd door Peter van de 3 meterband (was ook de man van de techniek bij de clusteruitzending voor de reünie). Dit was ook het zenuwcentrum voor de live-opnames. Interviews met artiesten en bezoekers werden met een zendertje opgenomen.

Het succes van het feest had ons overvallen. Iedereen was enthousiast. Veel complimenten kregen we. Het succes smaakte naar meer. En er kwam meer. Begin 1985 organiseerde Penelope nog een feest in de Kreade. Ook dat was een enorm succes met een optreden van Fox The Fox.
Het Penelope feest was 1 van de eerste grote dansfeesten in Den Haag ondersteund door een piratenzender. Jaren later (1991) wist Radio Stad ons te overtreffen met de nog grotere Rave The City Feesten.
foto's, T-shirt, Akaitapedeck, en tape-banden


Dit Akai Tapedeck is ook gebruikt voor de reunie uitzending aan de Wezelrade.AKAI Tapedeck
Band reunie Penelope
T-shirt van Penelope
Het einde
Penelope radio is op haar hoogtepunt gestopt. Niet uit vrije wil maar na een inval van de RCD. Dat gebeurde op een donderdagmiddag toen Penelope niet eens uitzond. Het zure was dat we de inval hadden 1 dag voor een gezamenlijk feest met de Kreade waarbij een optreden was van de Nederlandse discoformatie Fox The Fox (bekend van Precious little Diamond). Omdat de Baas, Bert van Ockenburg met zijn Edith geen risico meer wilden lopen en geconfronteerd worden met torenhoge boetes besloot de directeur om de stekker er uit te laten.
Bert wilde samen met Edith een gezin opbouwen.
De andere dj's hadden ook niet de kracht om Penelope voort te zetten. Na 6 jaar uitzenden was het einde abrupt een feit. Er was geen afscheid genomen van de luisteraars. Het was gewoon over en sluiten.
Dat was frustrerend voor de luisteraars en voor de medewerkers die meegewerkt hebben aan een uniek radiostation.
Om toch afscheid te kunnen nemen van de luisteraars kwam Penelope nog 1 keer terug. Bijna alle dj’s werden opgetrommeld. Op zondag 1 maart 1986 zond Penelope de reünie uit.
Reünie uitzending 1986
Alle dj's zijn bij elkaar en blikken terug op 6 jaar Penelope met oude programma's, jingles, promo's etc. Dit programma was opgenomen in de Kreade. De programma's waren van te voren opgenomen in de Kreade. Reünie uitzendlocatie De opnamens van het reünie werd daarna uitgezonden vanaf een flat van 11 hoog aan de Wezelrade. De zender was gebouwd door Bert van L. een bekende 3 meterpiraat uit de Dreef.
Het hoogtepunt van deze dag
Het hoogtepunt was de Clusteruitzending van 20.00 tot 24.00 uur uit 1986.
Reunie Penelope Cluster uitzending 20-22u
Reunie Penelope Cluster uitzending 22-24u Luister en lezen, druk op play Reunie Penelope Cluster uitzending klik op de link De Hoogtepunten

Door naar Pagina 6, De Hoogtepunten
Een deel ging verder...
In februari 1985 ging een deel van de medewerkers verder onder de naam Sky Radio 104.5. Peter de Jong (Radio City en Stad Den Haag) zond hier zijn Rhytm Import Dance Top 40 uit (de tegenhanger van de Haagse Flitsende 50). Sky werd gefinancieerd door Frank Haarmodes en Rhytm Import. Het station had een professioneel jinglepakket van Topformat. Sky was een commerciële zender. Er werd in het begin uitgezonden vanuit de Wagenstraat in het Centrum. Hier stond een mast van 21 meter. In die tijd kregen wij een juridisch probleem met SKY tv die de naam claimde en ons waarschuwde voor een eventuele rechtszaak. We hadden ook last van rovers... echte piraten die het nodig vonden om zenders te stelen van collega’s. We weken hierom uit naar de Schilderswijk en naar Scheveningen. Een zendlocatie hadden we gevonden in de locatie MTV nu het circustheater. Na invallen van de RCD is Sky gestopt.
Door naar Pagina 6, De Hoogtepunten
italo party entre kaarten bestellen bij www.italo.nu

website; DJ Gizmo The History
DJ Gizmo Vs. Swowtek - The Hardway
DJ Gizmo - Rescue


DJ Paul Elstak Paul Elstak - Rave On
Website van DJ Paul Elstak

Een leuke anekdote is dat Hagenaar DJ Paul Elstak opgegroeid is in de Oorden en studeerde aan het VWO van de Thomas Moore in Den Haag en klasgenoot van Willem de Zwijger was. Hij stuurde ooit een demo om te werken als DJ voor Penelope lees verder

Penelope Top 100

1984

Met veel interview's van Disco artisten en meer!!. , Klik op Logo.
Hier is ook een info site omtrent de Disco artiesten welke Penelope radio vaak draaide. Klik op Logo.
www.melodymaker.nl Melody Maker Toen een platen zaak aan de Theresiastraat 34 in Den Haag , nu een Platenshopsite 24uur per dag in Wassenaar. De platenzaak Melodymaker, waar ook veel import verkocht werd, was zeer geliefd bij de meeste DJ's zo ook bij de Penelope DJ's.
Hier nog een Italo Radio station
DJ Ben Liebrand DJ Ben Liebrand heeft eigenlijk niets met Penelope te maken maar wel met de muziek uit die tijd. Hier zijn link's Ben Liebrand met Italo mixen uit;
1983 1984 1985

en nog meer trax van hem van;
A tot Z
De Website van Ben Liebrand is
www.liebrand.com
Ben Liebrand, informatief, bron Candary
Op pagina YouTube 80's meer mix werken o.a. van Candary

Penelope Top 20 1983
Penelope Top 20 1983

Penelope Top 100 1984
Rens v/d Mar en
Erik Benjamin

Reunie bij Radio Staddenhaag
Met o.a.Rens v/d Mar en Erik Benjamin,
Zat. 7 November 2009
Marathon Reunie met;
Rens v/d Mar,
Erik Benjamin,
Lex vd Broek,
Ron McDonald
Op de website van Radio Stad den Haag, hoe het allemaal begon...
Radio Stad Den Haag - about us

Zaterdag 2 september 2017 was er een Marathon Tribute met de DJ's
Eric Benjamin
Leon Hartog
Rens van de Mar
Ronald mcDonald
Lex van Coeverden
Vincent Mindé
Zaterdag 2 september 2017 was er een Marathon Tribute met de DJ`s

Eric Benjamin
Eric Benjamin was de DJ van de beroemde discotheek "de Marathon" in Den Haag.
Luister hier naar de Remix versie VOYAGE van Eric Benjamin.
VOYAGE : DISCOTCH EXTENDED VERSION

non-stop album Break night in the marathon.

Ook heeft hij een 12" single gemaakt, getiteld - Leer nu Zelf mixen en scratchen - en maakte de non-stop album Break night in the marathon. bron
Ik moest voor Break Records een mixalbum maken met nummers van Break. Ik was dus beperkt in mijn keuze. Zoveel toppers had dit label nou ook weer niet. Ik gebruikte de homestudio van Emiel Noordhoek uit Den Haag
Hier ook een link naar www.Discogs.com


Nog een keer, net als vroegâh, dansen in de Marathon!
De Marathon was dé club die de disco naar Den Haag heeft gebracht. Het gebouw is vorig jaar afgebroken, maar de Marathon zal nooit uit ons Haagse hart verdwijnen. Zaterdag 2 september is er voor de zogenoemde 'Margangers' een reünie. Voor ons een reden om eens herinneringen op te halen.... Nog een keer, net als vroegâh, dansen in de Marathon!
De laatste dans in de Haagse discotheek De Marathon
De deuren van De Marathon gaan 16 april 2016 nog één keer open. "Er zal door de band PlusSupportAct een ode worden gebracht aan de groepen die in De Marathon optraden, zoals The Golden Earrings, Q65, Motions, Tee-Set, Shocking Blue en vele anderen. Ook treedt de groep The Scarletts op." Aansluitend komen verschillende DJ's uit het discotijdperk draaien, zoals Rens van de Mar, Leon Hartog, Ronald McDonald, Lex van Coeverden, Vincent Mindé en Timmo Koning. "Dat is nog niet alles", zegt Manuputty. "Tussendoor halen we herinneringen op met optredens van Mai Tai enTimeless." De laatste dans in de Haagse discotheek De Marathon ...

Discotheek De Marathon op facebook
Discotheek De Marathon

Alle jingles, presentatie programma's foto's staan onder copyrecht van Penelope Radio en haar DJ's. Het Design en PHP programma staan onder copyrecht van Edu van der Hoeven en is te bereiken via facebook en/of email.
Hergebruik van Penelope eigendom via andere domein dan www.penelope-radio.com is niet toegestaan!, Het gebruiken van jingles en audio archief is met toestemming voor radio stream uitzendingen wel toegestaan, Het plaatsen van Penelope Radio audio archief en jingles op andere website domeinen is niet toegestaan! Tenzij met toestemming voor bepaalde precentaties en link naar Penelope-radio.com als bron vermeld word.
Het delen via socialmedia, betreft audio en jingles op o.a. facebook is meestal wel toegestaan. Voor betreft foto's is het soms toegestaan als het om afbeeldingen gaat, voor personen geldt een privacierecht en is daarom niet zomaar toegestaan.
Penelope Radio accepteert geen aansprakelijkheid voor gegevens die verkregen worden waarover wij geen controle op hebben, inclusief links streams en url's video url's dat van andere websites afkomstig is. Wij zij niet aansprakelijk voor de verzamelde en die wij zichtbaar maken en of doorgeven of van youtube of google.video, deze links zijn vrij beschikbaar en zijn verzameld met bestaande zoek woorden, t.b.v. aanvulling op deze website, de foto's zijn zo nodig gekoppeld aan de links van de bron waar het afkomstig van is.
Website www.penelope-radio.com maakt geen gebruik van cookies.
Penelope Radio is niet aansprakelijk voor cookies van andere website waar Penelope-radio.com geen controlle over heeft.
Besucherstatistik

Besucherstatistik