Penelope Top 100

1984
Dossier Radio Penelope Den Haag
Penelope Story Pagina:
In september 1979 is het Radio station Penelope opgericht door de 2 broers v/d Hoeven, Peter en Edu.

Peter alias Bert van Ockenburg, alias Bert81
Peter deed de zakelijke kant en presenteerde als een vrolijke en goede dj
Edu alias Erik Power
deed de technische kant, en groeide in het presenteren van dj gebeuren
De eerste Dj-namen waren:
Bert van Ockenburg (Bert81), Erik Power en Mr.Put
De plannen om een radio station te beginnen kwamen van Bert81 (Peter), Erik Power (Edu) en Mr.Put (Rene Putting),

In the very beginning ...Zomer 1979
Rene en Edu waren een 3mtr zendamateur (3mtr = FM 100-108 ), Edu zond uit onder de naam 'Radio Liberty', en Rene onder de naam 'Radio Flash Light' op de FM band ergens tussen de 100 en 108 MHz, en Bert een liefhebber van discomuziek. In de zomer van 1979 tokkelde de 'piraten' Liberty met Flash Light over de komende vakantie. Edu vertelde dat zijn broer vakantie zou vieren in Benidorm en dat hij ook wel zin had om deze zomer iets te gaan doen. Hierop besloten Rene en Edu en een paar vrienden om op vakantie te gaan op een Camping in Terwolde, (Nederland). Uiteraard ging de zendapparatuur van ieder, Rene en Edu mee om te tokkelen met lokale, 3 meterstations in Terwolde. Tegen het einde van de vakantie begaf de zender van Rene het. Terug in Den Haag repareerde Edu de zender van Rene. Ondertussen was ook Peter terug van zijn vakantie in Spanje. Deze vakantie had hem inspiratie opgeleverd om een dansradiostation op te richten. Edu en Rene vonden dit idee briljant. Na een paar dagen knutselen en experimenteren en het plaatsen van een 5 elements Yagi FM Antenne was de `grote' zender gereed voor uitzending.
De naam Penelope.
De naam van de zender is vernoemd naar de Spaanse discotheek Penelope uit Benidorm waar Peter besmet raakte met het virus genaamd DISCO. Peter had nog een aantal stickers over van Discoteca Penelope Benidorm 1979, en dat werd tevens ook onze Radio Penelope Sticker na vervanging van de namen 'Discoteca Benidorm' naar 'Radio Penelope FM 91.2 MHz'
naar de website van www.penelopebeach.com
De radiopiraat (vrije radio).
Penelope was een radio- of zendpiraat die zonder zendvergunning uitzond vanaf land. Een radiopiraat is een illegale en dus verboden zender. Zendpiraten worden als een probleem beschouwd omdat ze reguliere radio-uitzendingen, of andere toepassingen van de ether, kunnen storen. Sommige luisteraars zijn daarentegen sterk aan zendpiraten gehecht, vaak omdat deze bepaalde soorten muziek uitzenden die naar mening van hun liefhebbers te weinig gewaardeerd wordt door de officiële radiostations. Ten tijde van Penelope was dit vooral dansmuziek. Omdat we illegale uitzendingen verzorgden konden deze elk moment worden onderbroken door de overheid. In het 6-jarig bestaan is dat slechts 1 keer gebeurd. Het was meteen het einde van dit radiostation.
Het Haags hoofdkwartier van Penelope Radio.
De uitzendfrequentie was rond de FM 91.2 MHz en de uitzendingen vonden plaats in Den Haag vanuit het Zonneoord 59 op de 4de etage. Dat was het hoofdkwartier en woonadres van de broers Peter en Edu.
Hier werden ook programma's en jingles opgenomen.

De familie.
Penelope was één familie (in een echte familie is het ook niet altijd koek en ei). Voor veel luisteraars was de danszender Penelope deel van de eigen familie.
Penelope was vooral een broedplaats om te experimenteren. In het begin verre van volwassen. Het was een kweekvijver voor aanstormend talent. Je mocht fouten maken. Niet de dj stond centraal maar de muziek die hij draaide. Het was een hobbystation. Het kostte dus alleen maar geld. Reclames waren in principe ook uit den boze. Ook de RCD had dat in de gaten en liet het station 5 jaar lang ongemoeid. Elk weekend kwamen de dj's bij elkaar in de woning van Peter aan de Zonneoord 59 (Bouwlust, Den Haag). Daar werd men gastvrij ontvangen met koffie, bier en lekker hapjes.
In de zomer van 1980 kreeg Peter verkering met Edith.
Deze verkering werd door Peter als volgt aangekondigd
Een leuke anekdote is dat we ook post
kregen van de buren die geen idee hadden dat ze naast hun favoriete radiostation woonachtig waren.
De Doelgroep.
Penelope bracht het geluid van een jongerencultuur. Liefhebbers van dansmuziek. Vooral disco en italo.
Het Format.
Penelope was geen nieuws, talk, sport en informatiestation maar een 100% muziekstation. Het was een radiostation met een vette sound, veel import dansmuziek en voor die periode redelijk trendy. We maakten onze eigen hits. Het station had een jong en rebels imago. De aanpak was anders. Niet gelikt. Had Penelope een format? Wat vast stond was de uuropener, geen reclames, veel nieuws over nieuw uitgebrachte muziek met afkomst van het label met een eigen inbreng van de dj's. De d.j.'s bij Penelope bepaalden het format. Tegenwoordig is dat anders en zijn dj's onderdeel van het radioformat. Alles is strak georganiseerd. Bij Penelope was dat anders. Iedereen kon z'n eigen smaak draaien. Het zorgde voor creativiteit en originaliteit. En ook enorme verschillen per uur. Stempels werden er niet gedrukt door dj's. De muziek stond vooral centraal, en we hadden een hekel aan megageouwehoer.
Radio en dansmuziek.
(Meer clips! kijk dan in youtube80s)
Penelope liet niet alleen muziek horen, maar "maakte" ook muziek. Een duidelijke invloed had deze radiozender bijvoorbeeld op de muzieksoort, die de geschiedenis inging als Italo; Italiaanse discomuziek.
Rapidog.com
Buy Now Angle Disco Rapishare File Downloads

Veel italo's en disco import uit Canada en
de Verenigde Staten kregen dankzij zenders als o.a. Penelope de nodige bekendheid zoals;
Den Harrow; facebook Den Harrow
en.wikipedia Den Harrow en Even Googelen naar Den Harrow
YouTube Den Harrow - A Taste O Love

meer Italo op italobot.com

Lime; Diverse Leveranciers o.a. Break Records, kijk op Emile Noordhoek op facebook Lime - Megamix2 08:40
YouTube Lime - Together 05:44
YouTube Lime - Take The Love (Italo Disco) 04:06
Penelope had de functie van een Tip Parade. Het station draaide veel deejaytips en andere nieuwe releases, zodat de nieuwe platen ook uitgebreid aandacht kregen onder de luisteraars. Deze air play zorgde vaak voor een run naar importzaken zoals Elpee top 100 aan de Weimarstraat in Den Haag. Alhoewel Penelope disco draaide waren de deejays geen discothekendeejays. Ze kwamen niet uit het clubcircuit zoals de housedeejays vandaag de dag.
De Verdraaischijf.
De Verdraaischijf, De nummer 1 tipplaat van de deejays, kreeg het predikaat 'De Verdraaischijf van Penelope Radio' mee.
De Verdraaischijf van Penelope Radio De Verdraaischijf was onze versie van de Alarmschijf en de uuropener van elk programma.
Het was pure promotie van een maxi-single.
1982, Devine (Harris Glenn Milstead)
Wiki nl. Devine (Harris Glenn Milstead) Wiki en.

Een echte Penelope Artiest,
De Platenleveranciers
Emiel Noordhoek had contacten met platenleveranciers . Met name
Break Records in Katwijk. Deze zorgden voor promotiesingles en maxi's.
Uit dit materiaal zochten we naar ons inziens de beste platen uit en die draaiden we dan (air play). Bekende promo's waren producten van Divine en Goldie Alexander. Verder konden wij als Penelope de gewone releases tegen inkoopprijs kopen.
Break Records was voor ons een groothandel met een aantal artiesten waarvan zij de Nederlandse rechten hadden voor het uitbrengen van platen. Divine was daar de grootste van. Dankzij promotie van Penelope is Divine ook landelijk doorgebroken. Eerst draaiden we YouTube Divine - Native Love (Remix) - Rare
Daarna hadden we een deal gesloten met Break Records om de wereldprimeur te krijgen voor YouTube Divine - Shoot Your Shot
Deze maxisingle werd Verdraaischijf. Radio Stad Den Haag was hierover not amused. Dit station had de hoop dat zij de 1e rechten kreeg voor deze primeur. Verder wisten we via Break Records om een interview te regelen met Divine
Divine - You Think You`re A Man
Ruud Ross
Ruud Ros heeft een interview van 1 uur lang gemaakt dat destijds werd uitgezonden op Penelope.
Het interview is gehouden op zaterdag 20 november 1982 in een hotel in Amsterdam.
Ronald Verheij zorgde voor de opnametechniek. Dankzij Break Records en deze stunt scoorde Penelope ook goed bij de luisteraars. Dit interview is ook op papier verschenen. Willem de Zwijger zorgde voor de vertaling.
Divine vertelde dat hij als artiest gestart is bij de film. Hij had enkele rollen in Gay-films waar hij speelde als dikke dame (Travestiet).
Hierna is hij gaan zingen onder leiding van Bobby Orlando.
Zijn eerste single was `Born to be cheap'. Daarna volgde zijn hits. Hij vertelde ook over zijn succesvolle optreden in de Marathon.
Het interview met Divine is ook gebruikt voor het landelijke magazine DJ Service. Van Divine hebben we ook 2 videoclips ontvangen van `Native Love' en `Shoot your Shot'. Deze clips werden niet uitgezonden op TV omdat de omroepen het te ordinair vonden.
Platen werden ook ingekocht bij importzaken als LP top 100 aan de Weimarstraat (Valkenbos) en Rhytm Import in de Nieuwstraat (Centrum) in Den Haag.
Penelope draaide veel import en had veel primeurs.
Wij draaiden bijvoorbeeld de 12" van Madonna - Lucky Star 05:04
nog voordat Hilversum (twee jaar later) Madonna ontdekte.

lees verder
Peter 'de leader' van Penelope radio
Rond 1979 begon Peter als Dj Bert van Ockenburg en presenteerde op geheel eigen style 'de kater show' zoals hij het presenteerde, dat was leuk en gezellig, zo'n top presentatie hoort men hedendaags helaas niet meer...
Bert81, De Kater Show uit 1981 Luister naar zijn 2 uur durend presentatie de kater show uit jan.1981. door ingekort muziek, is de totale luister tijd 90 min. later in 1981 veranderde Peter zijn Dj naam naar Bert81.
Edu Techniek en Dj
Als Dj Eric Power verzorgde zijn programma De Power Show in de avond tussen 20:00 en 22:00 uur, De platen die hij draaide liep ver uiteen met een uur disco, of easy, funk/soul of een uur Rock. Ook beheerde Edu de jingles die hij creërde en verzamelde.
Eric Power met de Powershow de Power show is Nog niet beschikbaar
Luister naar zijn xx uur durend presentatie dePower show uit jan.1981. door ingekort muziek, is de totale luister tijd 90 min.
Rene Putting
Als Dj presenteerde hij het Mr.Put show en draaide hij disco en Top40 muziek. Zijn aan en afkondigingen waren bijzonder vrolijk, René had vaak nieuwe ideeën en samen met Edu namen ze de nieuwe jingles op, die door René was ingesproken. Helaas hebben we geen opname van zijn presentatie, maar wel wat losse opnamens van hem, je hoort ook Mini Bert, de hoge stem van Bert81.
Mr.Put show 06:01

Meer fragmenten en jingles hoor je op pagina 4
De zend piraten van Den Haag

CQ3meter, CQ3meter


de grotere en commercieel waren;

Radio Hofstad
Radio City Den Haag
Radio Stad Den Haag
Radio Centraal Den Haag


de grotere niet commerciële waren;

wij zelf, Penelope Radio
Vrijheid Radio

Natuurlijk waren er nog veel meer Haagse Radio Piraten in de jaren 80/86,

jouw link hier? tell us.

overige

Webradio, last update, 2010-04-01

Fantasy Radio, Italo station
fragmenten van Marathon hits, import disco uit de jaren 1979 ,'80,'81 en 1982
Luister naar de import muziek van toen, fragmenten mixed (mp3), Dit waren overigens ook hits die we in de discotheek Marathon hoorden, zoals;. import muziek van toen
Op de volgende link hoor je nog meer Marathon Hits van toen, Demarmix
Elk weekend kwamen de Dj's bij elkaar

Elk weekend kwamen Dj's op het Zonneoord 59 bij elkaar, om daarna uit te gaan naar de Discotheek
'de Marathon' (deMar.) Den Haag. meer over de Marathon lees je op pagina 5

op die pagina hebben we nog meer, o.a. youtube, de eind tune La Vie en Rose, en de Miss en Mister Marathon video
Devine

Download Devine mp3
1 Shoot Your Shot 6:28
2 Shout It Out 3:23
3 Native Love 3:59
4 Love Reaction 5:36
5 Divine Madness 5:36
6 Kick Your Butt 5:26
7 Alphabet Rap 6:01
8 Shout It Out (Montreal Remix) 6:03
9 Shake It Up 5:49
10 T-Shirts & Tight Blue Jeans 3:58
11 Love Reaction (Calypso Version) 4:24
12 Native Love (Remix 1984

Alle jingles, presentatie programma's foto's staan onder copyrecht van Penelope Radio en haar DJ's. Het Design en PHP programma staan onder copyrecht van Edu van der Hoeven en is te bereiken via facebook en/of email.
Hergebruik van Penelope eigendom via andere domein dan www.penelope-radio.com is niet toegestaan!, Het gebruiken van jingles en audio archief is met toestemming voor radio stream uitzendingen wel toegestaan, Het plaatsen van Penelope Radio audio archief en jingles op andere website domeinen is niet toegestaan! Tenzij met toestemming voor bepaalde precentaties en link naar Penelope-radio.com als bron vermeld word.
Het delen via socialmedia, betreft audio en jingles op o.a. facebook is meestal wel toegestaan. Voor betreft foto's is het soms toegestaan als het om afbeeldingen gaat, voor personen geldt een privacierecht en is daarom niet zomaar toegestaan.
Penelope Radio accepteert geen aansprakelijkheid voor gegevens die verkregen worden waarover wij geen controle op hebben, inclusief links streams en url's video url's dat van andere websites afkomstig is. Wij zij niet aansprakelijk voor de verzamelde en die wij zichtbaar maken en of doorgeven of van youtube of google.video, deze links zijn vrij beschikbaar en zijn verzameld met bestaande zoek woorden, t.b.v. aanvulling op deze website, de foto's zijn zo nodig gekoppeld aan de links van de bron waar het afkomstig van is.
Website www.penelope-radio.com maakt geen gebruik van cookies.
Penelope Radio is niet aansprakelijk voor cookies van andere website waar Penelope-radio.com geen controlle over heeft.
Besucherstatistik

Besucherstatistik